PROVOZNÍ ŘÁD JÍDELNY A VÝDEJNY JÍDEL Firma: Mateřská škola Stašov, příspěvková organizace, se sídlem Stašov 157 PROVOZNÍ DOBA § Výdej jídel se provádí v pracovních dnech od 11.15 do 11.45 hodin pro cizí strávníky, Povinnosti uživatelů jídelny § Udržujte pořádek a čistotu v jídelně i okolo ní. § Dbejte na bezpečnost svou i ostatních osob. Předcházejte vzniku úrazů. § Komunikační prostory udržujte vždy trvale volné a bez překážek. § Používejte zařízení a vybavení jen k tomu účelu, ke kterému je určeno. § Veškeré závady, poškození a nedostatky nahlaste pracovnici zařízení. Povinnosti obsluhy výdejny jídel § 1x za hodinu kontroluje teplotu vydávaných jídel (musí být nejméně + 60 °C). § Údaje o měření teploty jídel zapisuje do sešitu. Záznamy se uchovává nejméně 1 měsíc. § Používá předepsaný oděv a ochranné pomůcky (pracovní obuv, bílý plášť, kalhoty, triko, ochranné rukavice proti popálení či opaření, síťku na vlasy, gumové rukavice a zástěru při úklidu). § Pracovní oděv ukládá po skončení pracovní doby na určené místo v denní místnosti. § Dodržuje zásady osobní a provozní hygieny. § Zdravotní průkaz na vyzvání předloží orgánu ochrany veřejného zdraví. § Používá zařízení a vybavení jen k tomu účelu, ke kterému je určeno. § Manipulaci s elektrickým zařízením provádí vždy se suchýma rukama. § Zajišťuje, aby na umyvadle bylo vždy k dispozici tekuté mýdlo, jednorázové utěrky. § Neprodleně odstraňuje rozlité kapaliny a mastnotu (hrozí riziko uklouznutí). § Denně (po skončení práce) provádí úklid jídelny, výdejny jídel a sanitárních zařízení. § K čistění zařízení a k úklidu kuchyně používá jen takové dezinfekční, oplachovací a jiné čistící přípravky, jejichž používání není v rozporu s hygienickými předpisy. § Mycí a čisticí prostředky skladuje na určeném místě (mimo prostor výdejny jídel). § Veškeré závady, poškození a nedostatky hlásí svému nadřízenému. Zakázané činnosti v prostorách jídelny a výdejny jídel § Kouřit a používat otevřený oheň. § Požívat alkoholické nápoje nebo jiné omamné látky. § Záměrně poškozovat zařízení a vybavení jídelny a výdejny jídel. § Používat poškozené zařízení a vybavení prostor (hrozí riziko úrazu). § Přinášet a používat předměty nebezpečné životu a zdraví a předměty, které nesouvisí s provozem jídelny a výdejny jídel. Zákaz vstupu nepovolaným osobám § Do výdejny jídel mohou vstupovat a provádět zde pracovní činnosti pouze pověřené osoby se zdravotním průkazem.
Ve Stašově, dne 29. 8. 2012 Zpracoval: Papežová Schválil: Vodičková |